Uitvoeringskantoor

Project beschrijving

MNNR Architecten heeft de prijsvraag gewonnen voor het nieuwe uitvoeringskantoor van Staatsbosbeheer in Opende. Samen met  De Deur in Huis Architecten, Adviesburo Van der Plas, Ab Nanninga en M3Energie ontwierp MNNR een bescheiden landelijk ensemble van drie schuur-achtige bouwvolumes, verbonden door een transparant entree-gebouw. Kapvormige architectuur in een landschappelijke context vormde de bezieling van het ontwerp.

 

MNNR keek goed om zich heen: de bestaande gebouwen en het kleinschalige, charmante cultuurlandschap zijn samen met het ambitieuze programma ingezet om functies helder te organiseren, verkeersstromen goed te verdelen en een eenvoudige uitbreiding toe te voegen. Het geheel is afgewerkt in een consequent doorgevoerde en representatieve uitstraling, afgestemd op de identiteit van de gebruikers.

Projectdata

  • Type
  • Kantoor + Werkplaats + Informatiepunt
  • Jaar
  • 2017
  • Status
  • Schets Ontwerp
  • Opdrachtgever
  • Staatsbosbeheer, Stichting De Zijlen en Gemeente Grootegast
  • Locatie
  • Opende
  • Oppervlakte
  • 500m2
  • Ism
  • DDIH, Adviesbureau van der Plas, M3 energie en Ab Nanninga
  • Specialiteit
  • Prijsvraagwinnaar
  • Categorieën
  • COMMERCIEEL, LEISURE, PUBLIEK