urban farming

Er wordt veel land gebruikt voor grootschalige productie van voedsel en er worden miljoenen kilometers afgelegd om voedsel daar te krijgen waar dit geconsumeerd wordt. De uitdaging is om dit productie en consumptieproces te verduurzamen. MNNR streeft naar daar voedsel produceren waar het ook het meeste wordt geconsumeerd. Urban Farming kan voorzien in deze opgave. Innovaties en het verduurzamen van de voedselindustrie vraagt om een nieuwe inrichting van de voedselketen en de daarbij behorende voedselproducerende gebouwen en herontwerp van stedelijke systemen.

 

Het eten van de toekomst komt niet altijd meer uit het buitenland of van het land. Middels vertical farms kan daar geproduceerd worden waar ook het meeste wordt geconsumeerd. Een hypermoderne boerderij, die groente levert aan de supermarkten en de groenteboeren om de buurt. in sommige hydrocultuurbakken kunnen naast groenten ook vissen, week- en schaaldieren groot gebracht worden. Aquaponics. Dus groente èn eiwitten uit eigen kweek. Kan het nog ‘zelfvoorzienender-der’? Je eigen moestuin op het dak. Met uitzicht waar je U tegen zegt. Op daken van een van de silo’s komen volkstuintjes. Deels in kassen, deels in de open lucht. Buurtbewoners mogen komen wroeten tot ze een ons wegen. Krijg je het zelf niet op, dan weten we er in de keuken wel raad mee