05 MEI 2021

Saaie bedrijvenstrook wordt hippe woonwijk

 

De bebouwing tussen de Motorenweg en de Tanthofdreef gaat op de schop. De gemeente Delft tekende gisteren een samenwerkingsovereenkomst met de ontwikkelaars Certitudo Capital en Palladium Group Nederland. MNNR adviseert Palladium Group Nederland in deze ontwikkeling. De plek waar nu nog enkele bedrijven en kantoren staan, wordt omgetoverd in een levendige en toekomstgerichte wijk met woningen, werkplekken en voorzieningen. De plannen sluiten aan op de vernieuwing van stationsgebied Delft Campus en maken deel uit van de bredere gebiedsontwikkeling Schieoevers. Samen gaan Palladium, Certitudo en Digo ze aan de slag om voor het gebied een stedenbouwkundig plan te maken. Dat geeft aan wat gebouwd mag worden, waar dat gebeurt en hoe de openbare ruimte er globaal komt uit te zien. 

 

Het stedenbouwkundig plan wordt gemaakt in samenspraak met de gemeente en andere belanghebbenden. Nico Hoogendoorn, directeur van Palladium Group Nederland, is tevreden dat de kogel door de kerk is. ,,De bedrijven- en kantorenstrook heeft zijn functie de afgelopen decennia goed vervuld, maar verdient nu een upgrade. Wij doen ons uiterste best om hier samen met de gemeente Delft en de mede-ontwikkelaars een prettige woon- en werkomgeving te creëren.”

De herinrichting van het gebied betekent een flinke boost voor de gebiedsvisie voor stationsgebied Delft Campus, meldt gebiedswethouder Brandligt. ,,Deze strook vormt een belangrijke schakel tussen Tanthof, het nieuwe, energieneutrale treinstation, de TU-wijk en Schieoevers. Door hier woningen en werkplekken te combineren met nieuwe voorzieningen, draagt de Motorenweg bij aan een levendig stationsgebied dat de omliggende wijken met elkaar verbindt.”