10 OKT 2019

Team MNNR onderzoekt natuur vs gebouw tijdens excursie door Noord-Nederland

Op donderdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid zijn wij met ons team op excursie geweest met als thema gebouw vs natuur. 

 

Waterloopbos

Het Rijksmonumenr Waterloopbos is een historisch openlucht laboratorium in een prachtig polderbos. Studio RAAAF laat hier zien hoe de natuur de menselijke bebouwing overneemt, daar waar de mens de natuur wil controleren. 

 

Park Vijversburg

Marieke Kums van Studio Maks en Junya Ishigami hebben op verfijnde wijze een aanbouw op een monumentale villa ontworpen. De vormen van het gebouw volgen de lijnen van de omgeving en het gebouw verdwijnd langzaam in de grond. Daarbij wordt door middel van dragende glazen wanden de natuur optimaal beleefd. 

 

Biosintrum 

Het Biosintrum van Paul de Ruiter Architecten is genomineerd voor de ARC19 innovation award. Het gebouw heeft een vormgeving die optimaal gebruik maakt van het licht en de warmte van de zon. Het gebouw zit boordevol innovatieve systemen en toepassingen op het gebied van verwarmen, ventileren en isoleren om zo duurzaam mogelijk te kunnen functioneren. 

 

Natuurpaviljoens Noordscheveld 

Dit informatiepunt en beheerkantoor is ontworpen door ons zelf en is één met de natuur. Een typologie waarin gebouw en natuur meer in elkaar overlopen. Het nieuwe bouwtype moet enerzijds worden beschouwd als landschap en anderzijds als gebouw.